Europeiska jordbruksfonden för ladsbygdsutveckling

Nötbackens TerapiDjurgård har uppfört ridhuset med stöd av Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.
Syftet är att kunna bedriva året runt verksamhet med hästunderstödd coaching HUC och ridterapi.

Djuren på gården

Hampus, Lycka & Kurre

Hampus är den med ljusare färg. Född 2014 , 65 cm hög och av rasen Labradoodle, en registrerad blandras mellan labrador och pudel. Han är inkännande och begåvad med stor social förmåga och älskar att bli kliad och myst med.

Lycka sitter närmast fönstret och är lite mörkare i färgen än Hampus. Hon är född 2020 och av rasen Goldendoodle, en registrerad blandras mellan Golden Retriver och pudel. Hon är både modig och känslig och vill gärna bli klappad och smekt lite mjukare.

Kurres som sitter närmast fotografen är Lyckas storabror. Han kom till oss på gården i maj 2023 eftersom han behövde omplaceras. Han gillar när det kommer folk till gården som klappar och kelar. 

Hundarna är dom som möter upp när ni kommer till Nötbacken. Dom är oftast lösa på gården,  är du obekväm med det så säg till innan du kommer så har jag dom kopplade.

https://www.labradoodle.se/labradoodle-fakta/

Rhapzody

Rhapzody är född 2021 och son till Harpa, rasen är lusitano som härstammar från Portugal.

En kille som gillar att komma nära och vet inte riktigt var han har sin kropp i förhållande till människorna än. Han älskar att röra på sig och busar gärna med de andra isländskillarna.

Kraftur

Kraftur är islandshäst och  född 2016, han kom till Sverige från Island år 2022.

Han är den nyaste medlem i flocken.

En kille med värme som vill bli bemött med lite försiktighet och lugn. 

Hausti

Hausti är en islandshäst, född 2012 och ca 140 cm hög. Han är en känslig och kärleksfull kille som gärna blir ompysslad och han älskar att umgås från marken. Han har mycket kraft och fart i sig så vid uteritter behöver han en mer van ryttare. I ridhuset och på ridbanan kan även de ovana rida honom.

https://www.minhast.se/rasfakta/islandshast/


Harpa

Harpa är född 2012 och 156 cm hög, hon är gårdens enda sto och av rasen Lusitano. Hon är en känslig häst med mycket integritet och det tar tid att vinna hennes hjärta.Hon är flockens ”mattant” och fördelar mängden hö så att hon garanterat får mest , hon ser till att alla rör på sig i hagen.

Mamma till Rhapzody som bor på gården.

https://www.minhast.se/rasfakta/lusitano-andalusier/

Flipi

Flipi från Vildmarken är 23 år och 140 cm hög, fux och av rasen Islandshäst. Han har gått många år som verksamhetshäst med turridning och på ridlektioner och är därför van vid olika ryttare.

Han är väldigt trygg och lika rolig att rida på både för ovana som erfarna ryttare då han har en egen motor. Han är följsam och känner av vad varje ryttare kan och behöver, han bär dig med glädje ut på en tur.

Utlagi

Utlagi fra Pegasus är 14 år och 135 cm hög, fux och av rasen Islandshäst. Han har varit med på ponnyridning och hästagilty hos sin tidigare ägare.

Han är en social kille som vill vara med och hänger med på det mesta från marken,  älskar att bli ompysslad.  

Katterna

Hebbe Lille & Lill Fisen

Hebbe Lille (till vänster) är en bondkatt på 8 år, han är en omplaceringskatt som har levt ett tufft liv innan han flyttade hit. Nu är han kärleksfull och trygg. När han har lust hänger han gärna med på en promenad.

Lill Fisen (nedanför) är en blandning av bondkatt och Ragdoll - en kille född 2023. En nyfiken och cool katt. 

Kontakta Oss

Nötbackens TerapiDjurgård AB
Altuna Drävle 14
749 71 Fjärdhundra

© Copyright Nötbackens TerapiDjurGård